Kontakto: +355 69 20 64 518 | Mail: kontakt(@)fjala.org

Rreth Konferencës FJALA

Qëllimi është që ajo të përdoret si një mënyrë inkurajimi i shërbesës Biblike mes kishave Ungjillore në Shqipëri. Fokusi i konferencës është fillimisht pjesëmarrja e pastorëve, predikuesve dhe drejtuesve të grupeve të studimit të Biblës apo grupeve të studimit.

Konferenca 500 Vite Reformacion

DATA:27-30 Shtator 2017
VENDI: Albanian Star Hotel (Harmonia Group – Durrës)
KOSTO:3000 Lekë
Për pyetje apo paqartësi, na kontaktoni në format e kontaktit të vëna në dispozicion!

Rreth Konferencës

Kjo konferencë organizohet me rastin e 500 Vjetorit të Momentit Historik të Reformacionit Protestant, nxitur nga Perëndia në vitin 1517 kur Martin Luteri gozhdoi 95 tezat e tij në derën e Wittenberg-ut.
Folës Kryesorë të konferencës janë, Phil Heaps dhe Wayne Knowles (biografi të shkurtuara bashkëngjitur emailit).
Gjatë konferencës do te shqyrtojme 5 Solat e Reformacionit, 5 doktrinat qe u rizbuluan nga Fjala nga Reformatoret dhe që jane baza e Kishës Protestante Ungjillore. Do te shikojme se si keto doktrina kane lidhje me kishën sot. Gjithashtu do të dëgjojmë për disa prej personazheve kryesorë të Reformacionit dhe çfarë mund të mësojmë nga jetët e tyre.

Rreth Konferencës

Kjo konferencë organizohet me rastin e 500 Vjetorit të Momentit Historik të Reformacionit Protestant, nxitur nga Perëndia në vitin 1517 kur Martin Luteri gozhdoi 95 tezat e tij në derën e Wittenberg-ut.
Folës Kryesorë të konferencës janë, Phil Heaps dhe Wayne Knowles (biografi të shkurtuara bashkëngjitur emailit).
Gjatë konferencës do te shqyrtojme 5 Solat e Reformacionit, 5 doktrinat qe u rizbuluan nga Fjala nga Reformatoret dhe që jane baza e Kishës Protestante Ungjillore. Do te shikojme se si keto doktrina kane lidhje me kishën sot. Gjithashtu do të dëgjojmë për disa prej personazheve kryesorë të Reformacionit dhe çfarë mund të mësojmë nga jetët e tyre.

Kush merr pjesë?

Kjo konferencë organizohet me rastin e 500 Vjetorit të Momentit Historik të Reformacionit Protestant, nxitur nga Perëndia në vitin 1517 kur Martin Luteri gozhdoi 95 tezat e tij në derën e Wittenberg-ut.
Folës Kryesorë të konferencës janë, Phil Heaps dhe Wayne Knowles (biografi të shkurtuara bashkëngjitur emailit).
Gjatë konferencës do te shqyrtojme 5 Solat e Reformacionit, 5 doktrinat qe u rizbuluan nga Fjala nga Reformatoret dhe që jane baza e Kishës Protestante Ungjillore. Do te shikojme se si keto doktrina kane lidhje me kishën sot. Gjithashtu do të dëgjojmë për disa prej personazheve kryesorë të Reformacionit dhe çfarë mund të mësojmë nga jetët e tyre.

Folës të Konferencës

Phil Heaps

Phil Heaps, është një nga pastorët e Kishës së Hirit në Yate, afër Bristolit, në Anglinë jugore. I diplomuar në Matematikë nga Universiteti i Kambrixhit ai punoi për 5 vjet duke rregulluar defektet në programet e Microsofti-t. Më pas studioi në Kolegjin Ungjillor të Walesit dhe u thirr si pastor e mësues në Yate, ku shërbeu për 13 vjet. Ai është i martuar dhe baba i 4 fëmijëve.

Wayne Knowles

Gjatë dy dekadave të fundit, Wayne Knowles, ka shërbyer në kishën e tij si mësues Bible dhe folës në konferenca të ndryshme. Në pesë vitet e fundit ka dhënë mësim rreth Historisë së Kishës, në Colonial Institutes, me fokus kryesor në Reformacion.
Sot, ai shërben si Kryetar Bordi të ekipit të Pleqësisë në Kishën Baptiste Colonial (www.colonial.org).

Back to Top